Locatie

Zonnebeekseweg 227, 8900 Ieper

Uitgevoerd door experts

Ervaren team

6% korting

Alleen voor snelle beslissers!

Lichtkoepels

Lichtkoepels zijn een geweldige oplossing voor het toevoegen van natuurlijk licht in ruimtes waar gewone ramen niet mogelijk of niet voldoende zijn. Door hun unieke ontwerp laten lichtkoepels daglicht van bovenaf binnenvallen, wat kan bijdragen aan een heldere en ruimtelijke sfeer in huis of op kantoor. Bij EPDM Construct kunt u terecht voor het vakkundig plaatsen van lichtkoepels. Of het nu gaat om renovatie of nieuwbouw, onze experts zorgen ervoor dat de lichtkoepels perfect worden geïnstalleerd, zodat u optimaal kunt genieten van natuurlijk licht in uw woning of bedrijfspand.

Materialen van lichtkoepels

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met hun eigen voordelen. De meest gebruikte materialen zijn acrylaat (plexiglas) en polycarbonaat. Acrylaat is een helder en lichtgewicht materiaal dat veel daglicht doorlaat en goed bestand is tegen veroudering. Polycarbonaat daarentegen is extreem sterk en biedt betere bescherming tegen inbraak en weersinvloeden, zoals hagel. Voor een nog betere isolatie worden vaak meerwandige lichtkoepels gebruikt, die zorgen voor minder warmteverlies. Daarnaast zijn er ook lichtkoepels van glas, die een elegante uitstraling bieden en beter isoleren, maar zwaarder en duurder zijn dan kunststof varianten. De keuze van het materiaal hangt af van de gewenste duurzaamheid, veiligheid en esthetiek.

Voordelen van lichtkoepels

  • Meer natuurlijk licht: Lichtkoepels zorgen voor meer daglicht in huis, vooral in ruimtes zoals gangen, badkamers en zolders, waar ramen niet altijd een optie zijn. Natuurlijk licht kan de sfeer in huis verbeteren en een positief effect hebben op het welzijn.
  • Energiebesparing: Door het toevoegen van een lichtkoepel wordt het gebruik van kunstlicht overdag verminderd. Dit kan leiden tot een lagere energierekening en een duurzamer huishouden.
  • Ruimtelijk gevoel: De toevoeging van natuurlijk licht via een lichtkoepel kan kamers optisch vergroten, waardoor ze ruimtelijker aanvoelen. Dit is vooral effectief in kleinere ruimtes zoals badkamers of gangen.
  • Ventilatieopties: Sommige lichtkoepels zijn te openen, wat niet alleen meer licht toelaat, maar ook zorgt voor extra ventilatie. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld keukens of badkamers, waar extra luchtcirculatie gewenst is.

Soorten lichtkoepels

Er zijn verschillende soorten lichtkoepels beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en toepassingen:

  • Vaste lichtkoepels: Deze lichtkoepels kunnen niet geopend worden en zijn vooral bedoeld om meer licht binnen te laten. Ze zijn onderhoudsarm en perfect voor ruimtes waar ventilatie geen prioriteit is.
  • Openbare lichtkoepels: Deze modellen kunnen worden geopend, wat zorgt voor extra ventilatie. Ze zijn ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens.
  • Elektrische lichtkoepels: Deze lichtkoepels kunnen met een afstandsbediening worden geopend, wat het gebruiksgemak vergroot. Dit is vooral handig voor moeilijk bereikbare plaatsen.
  • Lichtkoepels met verduistering: Voor kamers waar je soms het licht wilt dimmen, zoals een slaapkamer, kun je kiezen voor lichtkoepels met geïntegreerde verduisteringsopties. Hiermee kun je het binnenvallende licht reguleren.