Locatie

Zonnebeekseweg 227, 8900 Ieper

Uitgevoerd door experts

Ervaren team

6% korting

Alleen voor snelle beslissers!

Dakrenovatie

Dakrenovatie is essentieel voor het behoud van een veilige en energiezuinige woning. Na verloop van tijd veroudert elk dak door blootstelling aan verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind, sneeuw en zon. Een goede dakrenovatie voorkomt lekkages, verhoogt de isolatiewaarde en verlengt de levensduur van uw dak. Bij EPDM Contruct in Ieper kunt u rekenen op een kwalitatieve renovatie van uw dak.

Waarom dakrenovatie?

Een dak krijgt door de jaren heen veel te verduren. Slijtage kan leiden tot problemen zoals lekkages, vochtproblemen en zelfs schimmelvorming. Door tijdig te kiezen voor een dakrenovatie voorkomt u verdere schade en hoge reparatiekosten in de toekomst. Een goed gerenoveerd dak zorgt voor betere bescherming tegen extreme weersomstandigheden en verhoogt het comfort in huis.

De voordelen van dakrenovatie

  • Betere isolatie: Door een dakrenovatie verbetert u de isolatie van uw woning. Wij isoleren daken met minerale wol van Isover of Knauf multifit. Met deze kwaliteitsvolle isolatiematerialen kunt u gemakkelijk 15 tot 20 procent beter isoleren. Dit zorgt niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat, maar kan ook leiden tot een aanzienlijke besparing op uw energiekosten.
  • Waarde verhoging van de woning: Een gerenoveerd dak verhoogt de waarde van uw woning. Potentiële kopers zullen minder snel afhaken bij een huis met een goed onderhouden dak.
  • Voorkomen van lekkages en schade: Door tijdig in te grijpen met een renovatie voorkomt u dure reparaties door lekkages of stormschade.
  • Levensduur verlengen: Een dakrenovatie verlengt de levensduur van uw dak met tientallen jaren, vooral wanneer duurzame materialen worden gebruikt.

Wanneer is dakrenovatie nodig?

Dakrenovatie is nodig wanneer er verschillende tekenen van slijtage of schade zichtbaar zijn. Een van de meest duidelijke signalen is lekkage, wat erop wijst dat het dak niet meer optimaal functioneert. Daarnaast kunnen losse of beschadigde dakpannen leiden tot vochtproblemen, wat de structuur van het dak kan aantasten. Ook verouderde dakbedekking, die na 20 tot 30 jaar vaak aan vervanging toe is, vormt een reden om het dak te renoveren. Ten slotte kunnen hoge energierekeningen een gevolg zijn van slechte dakisolatie, wat eveneens een indicatie is dat een dakrenovatie noodzakelijk kan zijn.

Soorten dakrenovaties

  • Complete dakrenovatie: Hierbij wordt het hele dak vernieuwd. Dit is vaak nodig bij ernstige slijtage of veroudering van de dakstructuur.
  • Dakbedekking vervangen: Soms is alleen het vervangen van de dakbedekking voldoende om uw dak weer in topconditie te brengen.
  • Nieuwe dakconstructie: Wanneer de dakconstructie is aangetast of niet meer sterk genoeg is, kan het noodzakelijk zijn om een nieuwe dakconstructie aan te leggen. Dit kan ook vereist zijn bij de plaatsing van een nieuwe dakbedekking. Door een nieuwe constructie te installeren, wordt de stevigheid van het dak gegarandeerd en voorkomt u verdere structurele problemen.
dakrenovatie
857bb3d7-cf86-4016-b597-d29c943bbb0e-ts1568306102
2-ts1568292929